torstai 17. joulukuuta 2015

Siemennäkkileipä

Maistoin ensimmäisen kerran tätä näkkäriä harjoittelussa viime keväänä ja siitä saakka on ollut tarkoitus tehdä sitä myös kotona. Ajattelin, että näkkäri olisi hyvää juustojen kanssa, joten nyt jouluksi sain vihdoin tehtyä tätä herkkua.

Näkkärin leipominen on todella helppoa. Leivoin itse tänä aamuna 3 pellillistä näitä rapeita paloja, joista osa jää kotiin ja osan vien vanhemmilleni ja avokin vanhemmille. Ohje on Gluteeniton muumimamma -blogista. Tein itse taikinaa 1,5 kertaisen määrän, sillä meillä on aika isot pellit. Laitan tähän kuitenkin ohjeen alkuperäisenä.




2 dl maissijauhoja
¾ dl auringonkukansiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl seesaminsiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
2½ dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
sormisuolaa

Laita uuni 150°C (kiertoilma). Sekoita kaikki kuivat ainekset kulhossa. Kaada kiehuva vesi ja öljy kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kaada massa pellille leivinpaperin päälle.Laita käsi muovipussiin ja tasoita taikina mahdollisimman ohueksi (sen pitäisi peittää miltei koko pelti). Sirottele viimeisenä sormisuola taikinan pinnalle (voit halutessasi taputella suolan taikinaan kädellä).

Leikkaa taikina sopivan kokoisiksi paloiksi. Taikinan voi myös jättää kokonaiseksi, jolloin valmiista näkkileivästä voi murtaa paloja. Paista uunissa noin tunti. Anna näkkileivän jäähtyä ja nauti! 


Tätä näkkäri voisi tehdä  jouluviemiseksi erityisesti jollekin, joka pitää enemmän suolaisista kuin makeista herkuista! 

2 kommenttia :

  1. Tämä menee kokeiluun, kiitos ohjeesta!

    -Ruut

    VastaaPoista
  2. Erittäin vakava lainatarjous

    Hei
    Olen Simon Durochefort, myönnän lainoja jokaiselle tietylle henkilölle, yritykselle ja yhdistykselle erottamatta rodusta ja maanosasta innokkaasti seuraavien perusteiden mukaisesti:
    Summan valinta: 5 000 - 20 000 000 €.
    Takaisinmaksuaika: 1 - 20 vuotta.
    Palautus on 3 tyyppiä: kuukausittain, vuosittain tai yhden kerran.
    Vuotuinen korko: 3% lainan määrästä.

    Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

    VastaaPoista